LSF 2017-05-06 Prezidiumo posėdžio sprendimo apžvalga

Gegužės 6-ąją vyko LSF Prezidiumo posėdis. Pagrindinis klausimas - 2017 metų Vyriausiojo Lietuvos moterų rinktinės Trenerio rinkimai. Nes 2017 m.birželio pabaigoje Italijoje vyks Europos moterų softbolo čempionatas. Lietuvos komanda į tokį čempionatą užregistruota pirmą kartą - panos paaugo.

Čia, atmesdamas pletkus, apkalbas, sąmokslo teorijas ir iš piršto laužtus kaltinimus (kurie užėmė beveik 80 proc. posėdžio laiko), pateikiu tik sausus faktus. Posėdžio eigoje vyko garso įrašinėjimas, todėl viską, ką čia rašau, esant norui galima patikrinti (bet nerekomenduoju - tiek apkalbų ir skystalų pilstymo gali pakenkti loginiam mąstymui ir protinei smegenų veiklai. Geriau palikite tai teisininkams)

Posėdyje dalyvavo kandidatai A ir B į Vyriausiojo Lietuvos moterų softbolo rinktinės Trenerio postą, taip pat dar du LSF Prezidiumo nariai C ir D.
Abu kandidatai yra savo klubų treneriai ir LSF Prezidiumo nariai. Tiesa, kandidatas B yra dar ir LSF Prezidentas, išrinktas 2016 m. pradžioje, beje kandidato A pasiūlymu - nes kandidatui B gyvenančiam tame pačiame mieste kur ir visos valdiškos įstaigos yra, bus lengviau kabinetų slenksčius minti. Tuo tarpu kandidatui A reiktų 200 km važiuoti. Tai užfiksuota tuometiniame posėdžio protokole.

Kandidatas A pateikė raštišką prisistatymą. Kandidatas B ir Prezidiumo nariai C ir D prisistatymo skaityti nepanoro.

Kandidatas B - nesivargino. Tik pareiškė, kad su kandidatu A atsisako vykti 5 merginos ??? kodėl pridėjau klaustukų, sužinosite vėliau (na gerai, išduosiu - iš kur 5?).

Kandidatas B pareiškė gelbėjantis Lietuvos softbolą, nes kandidatas A praeitų metų Europos U19 čempionate su merginomis elgėsi neetiškai. Su dviejomis merginomis. Viena iš jų kandidato B pilnametė duktė. Viena "nuskriausta" mergina ir Vyriausias Treneris (dabar jau kandidatas A) parašė savo paaiškinimus,
Keista, tačiau nebuvo prašoma kitų suaugusių komandos narių paaiškinimo apie įvykį. Visas kaltinimas paremtas "merginų pasakojimais".

Kandidatas A pareiškė, kad dvi aukščiau minėtos merginos ignoravo abiejų trenerių reikalavimus, vienodai taikomus visoms komandos narėms. Kad ir ateityje rinktinės narėms bus keliami vienodi reikalavimai. Ir jei tos dvi nenori taikytis prie reikalavimų, rinktinė be žalos žaidimo rezultatui apsieis ir be jų.

Kandidatas A, matydamas, kad Prezidiumo nariai B,C ir D net neskaito pristatymo, ėmė pristatinėti jį žodžiu. Pagrindinės 3 pičerės, pagrindinės 2 kečerės, visos aikštės pozicijos užpildytos, merginos treniruojasi, dirba, žaidžia už įvairias komandas - kelia savo meistriškumo lygį. Jos buvo kviečiamos ir vyko žaisti Ukrainos moterų čempionate, Čekijos jaunimo čempionate, kur užsirekomendavo puikiai - šiemet vėl kviečiamos. Deja, bet kitų klubų merginoms vis sunkiau ir sunkiau prasibrauti į startinę sudėtį. Gal dėl to, kad....  ai nerašysiu, nes nuogirdos apie treniruočių nelankymą nėra faktai.

Kandidatas A pareiškė, kad posėdžio dieną apklausęs savo žaidėjas, įsitikino, kad keturių, kurios yra nepilnametės, mamos nesutinka išleisti žaidėjų su treneriu B. Likusios, kurios yra pilnametės, pareiškė pačios nevažiuosiančios su treneriu B. Dėl ko - nerašysiu, nes tai - ne faktai. Tai labiau asmeniškumai. Faktas tas, kad 9 rinktinės narės (rinktinės branduolys) nesutinka vykti su treneriu B.

Kandidatas A nuo 2012 metų vadovavo visoms Lietuvos įvairių amžių merginų softbolo rinktinėms.

Kandidatas B pareiškė, kad surinks merginų iš kažkur ir vistieks vyks, jei jis surinks balsų daugumą.
Nuolatos sportuojančių merginų, kurios tinkamos pagal amžių ir važiuotų su juo jis turi nuo 1 iki 3, žiūrint kaip apibrėši tą "nuolatos sportuojančių".

Kandidatas B, kaip pats pareiškė, pasitaręs su nariais C ir D pasiūlė kompromisą - kandidatas B vyksta vyriausiu treneriu, o kandidatas A - antruoju.

Kandidatas A taip pat pasiūlė kompromisą - kandidatas A vyksta vyriausiuoju Treneriu, o kandidatas B - antruoju.

Prezidiumo narys D pareiškė, kad jie pateikė tokį vertingą kompromisą, tiek daug nusileido, bet kandidatas A yra užsispyręs ir jis pasiūlė ne kompromisą, o ultimatumą.

B+A yra kompromisas, o A+B yra ultimatumas. Looogika!?

Taip, teisingai supratote. Galinčių žaisti už Lietuvos moterų rinktinę tinkamo amžiaus merginų Lietuvoje - 10-13. Yra dar tokių, kurios žino už kurio galo lazdą laikyti, bet neužsiiminėja tuo nuolat, tai maždaug įsivaizduojate, kokio lygio žaidimą jos parodytų? Bet kai kurios iš jų gali pagelbėti, pavyzdžiui beviltiškose rungtynėse (o tokių tikrai bus) leisdamos pailsėti pagrindinės sudėties žaidėjoms.

Tarpusavyje pasitarę Prezidiumo nariai B, C ir D (jiems patogu pasitarti, nes jie iš vieno miesto) balsavimu nusprendė, kad į Europos čempionatą Vyriausiuoju Treneriu turi vykti kandidatas B.

Nes taip yra kuriamas softbolas.
Nes kandidatas A softbolo nekuria, o griauna.

Įdomi matematika gaunasi - kandidatas A išugdęs 9 rinktinės žaidėjas - griauna, o kandidatas B išugdęs 1-2  žaidėjas  (nes dar viena visai iš kito miesto ir klubo) - kuria.

Čia jūsų teismui.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

2017 m. Lietuvos vaikų beisbolo žiemos čempionato Finalinis Ketverto Turas

Kas svarbiau Lietuvai šiandien, sportas ar kultūra?